media

Jojoba yağı sanılanın aksine yağ değil balmumu özelliğine sahip bir çeşit waxtır. Erime noktası 7 derecedir ve bu nedenle sıvı haldedir. Jojoba yağı diğer yağlara oranla daha uzun ömürlüdür ve özelliğini yitirmeden uzun süre saklanabilmektedir. Çok besleyici ve iyileştirici etkisi bulunmaktadır.

Jojoba yağı B ve E vitaminleri, provitamin A, mineraller ve Simmondsin içerir. Beta-karoten olarak bilinen Provitamin A, bağışıklık sistemi, hücre gelişimi ve metabolizması için vücudun ihtiyacı olan maddelerdir. Cildin ve mukoza zarının sağlıklı kalmasına yardımcı olur ve bakterilerin oluşumunu engeller. E Vitamini ciltte kolajen oluşumunu destekler ve daha sıkı ve pürüzsüz bir cildin oluşumuna katkıda bulunur. Cildin yaşlanma süreci yavaşlar. İçerdiği mineraller kan yapımına yardımcı olur ve metabolizmanın sağlıklı çalışmasında olumlu bir etkiye sahiptir.

 

JOJOBA YAĞININ ETKİLERİ

jojoba yağı kozmetikte yoğun olarak kullanılmaktadır. Neredeyse hiç kalıntı bırakmadan cilt tarafından emilir. Bu nedenle kullanıldığında cilt üzerinde yağlı bir tabaka kalmamaktadır. Kokusuz olduğu için saç cilt vücut gibi tüm uygulamalarda kullanılabilmektedir. Antibakteryel özelliğe sahip güçlü bir nemlendiricidir. Tüm cilt tiplerinin kullanımına uygundur ve bakım özelliğinin yanısıra iyileştirici tedavi edici özelliği de bulunmaktadır.

Saç Bakımı:

Jojoba yağı saça parlaklık kazandırır, kafa derisini besler, kaşıntı ile savaşır, kepek oluşumunu önler ve ve saç uçlarında çatallaşma oluşumuna engel olur. önler. Saçı ağırlaştırmaz. Molekülleri saç köklerine yoğunlaştırır ve içeriden güçlendirme sağlar. Doğrudan ıslak saça uygulandığında en büyük etkiyi gösterir. Saç uçları gibi problem alanları çok iyi onarır.

 

Yuz ve cilt bakımı:

Jojoba yağı içeriğinde bulunan yağ asitleri sayesinde cildi yumuşak, esnek ve dirençli hale getirmektedir. Cildi en iyi şekilde korur ve nemlendirir. Yağ asitleri ile cildi pürüzsüzleştirir ve doğal yaşlanma karşıtı bir etkiye sahiptir. Deniz tuzu ile karıştırarak, doğal bir peeling elde edersiniz ve kullanımından hemen sonra etkisini görebilirsiniz.  Jojoba yağını avokado veya salatalık ile karışım yaparak cildi çok rahatlatan ve cilde iyi gelen bir maske yapabilirsiniz. Soğuk havalarda cilde doğrudan sürüldüğünde cildi rüzgar ve soğuktan korur. Sıcak havalarda ise UV ışınlarından korur, güneş koruma faktörü 3-4 tür. Bu yönüyle tüm güneş ürünlerinin içeriğinde bulunmaktadır. Güneş yanıklarında kullanıldığında ciltteki yanık etkilerini azaltır ve doğal bir bakım sağlar.

Cildinizin kötü durumda olduğunu düşünüyorsanız, jojoba yağı kullanmanız önerilir. Mikropların yayılmasını önleyen antibakteriyel etkiye sahiptir ve cildin kurumasını önlemektedir.  Ayaklarda bulunan nasır şikayetlerinde jojoba yağı kullanılması önerilmektedir.

Genellikle, jojoba yağı yaralar ve yara izleri için iyidir. Buna sezaryen gibi cerrahi müdahale sonrası kalan yara izleri için de geçerlidir. Ancak açık yaralar için uygun değildir. Sedef hastalığı, atopik dermatit tedavisi için jojoba yağı genellikle shea yağı ile birleştirilir. Hamilelik döneminde oluşan çatlaklar yine jojoba yağı ile ortadan kalkabilmektedir.

 

Sivilce ve akne

Jojoba yağının çok yağlı ciltlerde veya akneli ciltlerde kullanılması tartışmalıdır. Dezenfekte edici ve temizleyici etkiye sahip olmasına ve gözenekleri tıkamamasına rağmen, kullanıma karşı çıkan görüşler vardır. Bazı kullanıcılar sivilce ve siyah nokta ile olumlu deneyimler aktarıyorlar. Başkaları jojoba yağının kullanımının, olumsuz etkileri teşvik ettiğini söylüyor.

Yorumlar: 0

Henüz yorum bulunmuyor

Cevap yazın

Gerekli alanlar.*